Őszi randevú… volt (idén online)

Őszi randevú… volt (idén online)

A Veszprémi Érsekség Dr. Fodor János vezette Családpasztorációs Munkacsoportja szervezésében idén online formában valósult meg a házaspárok őszi randevúja.

„Összegyűltünk szépen szerelemre…”

Őszi randevú – online

A programsorozat eredetileg részben azzal a szándékkal indult, hogy – a Házasság ünnepe mellett – egy újabb alkalmat biztosítson a hasonló értékrendű házaspároknak a találkozásra. Idén a járványhelyzet miatt a másik cél, a házastársi kapcsolat megerősítése került előtérbe.

Élve az Érsekség technikai hátterével és a Szaléziánum biztosította helyszínnel ez alkalommal otthonról tekinthették meg a műsort az érdeklődők 2020. november 15-én. A házigazda Gerstmár házaspár – a Családpasztorációs Munkacsoport tagjai – beköszöntőjében utalt a Veszprémben már kiváló hagyományokkal bíró, a Tátrai házaspár gondozásában működő Rendhagyó randevúkra. A program decemberben indul a Balatonalmádiban a Krizsán házaspár által indított Almádi randival együtt. Keszthelyen januárban kezdődik a Szerelmes kalandtúra. Bőséges, otthonról is megoldható feladatokkal várják a párkapcsolatuk szebbé, erősebbé tételén dolgozni kívánó párokat az egyházmegyében!

(További információ: https://rendhagyorandevuk.hu https://www.facebook.com/almadirandi https://www.facebook.com/szerelmeskeszthely )

A műsort a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpadának tagjai állították össze Lohonyai Zoltán versei alapján, Dalban bujdosó versek címmel. A szerzőn kívül Rábai Zsanett és Felföldi Gábor voltak még az előadók. Emlékeztek arra az alkalomra, amikor 2018-ban nagyjából 50 párral hasonló alkalomra gyűltek össze ünnepelni a házasságot, és szintén ők voltak az előadók.

A szerző, Lohonyai Zoltán így vall önmagáról: a zene, dallam eszköz arra, hogy segítségével megnyíljanak azok a dimenziók, ahonnan szerencsés esetben árad az a „tudás”, amelyből próbálok morzsákat elcsípni és dalszöveg formájában megvalósítani.

A műsorban elhangzott dalok, versek: 1. Jaj ez a szerelem, 2. Hidd már el, 3. Éneked helyett, 4. Nem vagyok az, 5. Parablúz, 6. Éneked helyett, 7. Elfogy a nappal, 8. Kellene már, 9. Csak maradék, 10. Zümmögő levél, 11. Siracusai Madonna, 12. Kannibál, 13. Kezdődik az erotika só, 14. Rómeó, 15. Dj Bobo

A versek a szerelem és a közérzet dalai, megpróbálják a világot, a szerelmet, párkapcsolatot értelmezni, újragondolni, néha ironikusan, néha elandalítóan.

A programot György Adrienn és Fődi Gábor gondozták. A szervezők nevében Gertsmár Ferenc további meghitt, boldog együtt töltött órákat, jó esti beszélgetéseket kívánt a házaspároknak! Kérjük együtt a Mennyei Atya áldását rájuk!

A Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája

 

jaj ez a szerelem

 

jaj ez a szerelem

mardos ám idebenn

jaj ez a szerelem fáj

kinn meg csak havazik

egészen tavaszig

s a szél ki be járkál

 

hát így van ez barátom

a lelkem a kabátom

időszú rágta kacat

és ebben a zenében

próbálom ki szépen

ki az ki magára ad

 

talán egy nő talán egy férfi

régi filmekből titokban néz ki

valaki bele ebbe a szempárba

itt van a lelkem

öltse fel magára

 

hát így van ez barátom

a lelkem a kabátom

időszú rágta kacat

s itt ez a szerelem

mardos ám idebenn

majd végül magamra hagy

 

IDE KATTINTVA VISSZENÉZHETŐ A PROGRAM!!!!!!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük