Nagyböjti lelkinap (2018.03.03)

Nagyböjti lelkinap (2018.03.03)

A Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája által szervezett családos nagyböjti lelkinap

témája az idei jelmondat volt: 

Közeledjünk Krisztushoz és Ő utat mutat! A programnak hagyományosan a Padányi Katolikus Iskola adott otthont 2018. március 3-án Veszprémben. 

A szentmisét Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek úr celebrálta. Prédikációjában a tékozló fiú történetén keresztül beszélt Istentől kapott, családunkban betöltött szülői, gyermeki és testvéri hivatásunkról. Kiemelte a szeretet, a hála és megbocsátás működését családi kapcsolatainkban.

A családos lelkinap előadója Dr. Magyar Lóránt orvos, mentálhigiénés szakember, teológus, diakónus volt. Szemléletes és humorral átszőtt elmélkedését a tudományos ismeretek és a teológiai értékek összhangja jellemezte. Saját tapasztalatain keresztül mutatta be az útkeresés nehézségeit és az útmutatás fontosságát. Hangsúlyozta, hogy életünknek kettős rendeltetése van: Istent megismerni, az Ő útján járni, és a küldetésünk, amihez talentumokat kaptunk. Kérdéseivel segítette a hallgatókat abban, hogy megvizsgálják, hol tartanak az úton, amelyre meghívást kaptak. Isten útján kibontakoztathatjuk talentumainkat, szívünk öröme, lelkesedése visz előre, az Úr áldása kísér bennünket. Szent Ignác gondolatait idézve biztatta a hallgatókat: „Teljesedjenek bennünk az Isten reményei!”

A gyerekeket kézműves, sport programok, kutyás játszóház és a hőkamerával való ismerkedés várta.

A lelkinap lehetőséget adott a résztvevőknek, hogy erőt merítsenek a küzdelmekhez, közelebb kerüljenek önmagukhoz és életük teljességéhez!

Köves András, Glatz Ágota

FOTÓ ANYAG ITT!

HANGANYAG ITT!

MEGLEPETÉS FILMECSKE ITT!


One hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérem, adja meg a helyes számot! *