Lelkisegély járvány idején

Lelkisegély járvány idején

A Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája a kialakult járványügyi helyzetben

segítő és támogató beszélgetések lehetőségét ajánlja fel online fórumokon az arra rászorulóknak Lelki Egészség Szolgálata keretein belül. 

Rengeteg tanáccsal látnak el most mindnyájunkat; ezek segíthetnek is, viszont a személyes beszélgetést nem tudják ezek sem pótolni, ha az erőnk végénél vagyunk.

Az új helyzet a lelkileg és mentálisan edzett embertársaink számára is kihívást jelenthet. Ugyanakkor bárki kerülhet krízisbe: a megváltozott életkörülmények, a veszteségek, a napi rutin és megszokott munka, az aktivitás hiánya, a bezártság, a gyerekekről való gondoskodás, a szülőkért való aggodalom mind-mind szorongást, frusztrációt, elkeseredést válthat ki. A bezártság is felőrli a lelkierőt. Erőnket veszíthetjük, hitünk is válságba kerülhet, gyengülhetnek eddigi kapcsolódási pontjaink, az otthon maradtakkal fokozódhatnak a konfliktusok, türelmetlenebbekké válhatunk. Ez a jelen helyzetben normális reakció, hosszú távon való fennmaradása pedig nagyon kimerítő tud lenni, rontva életminőségünket, kedélyállapotunkat.

Ebben a helyzetben ajánljuk fel szolgáltatásunkat, mely nem egészségügyi ellátás, nem pszichoterápia vagy pszichiátriai gondozás, hanem segítő és támogató beszélgetés.

Amennyiben ilyen segítő és támogató beszélgetésre van szüksége, keresse munkatársainkat, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

A jelentkezést, megkeresést a

mentallelkigondozo@gmail.com vagy csaladpasztoracio.veszprem@gmail.com e-mail címen,

vagy Facebook oldalunk (Családpasztoráció Veszprém) Messenger üzenetén

keresztül várjuk.

Munkatársunk felveszi a kapcsolatot önnel 24-48 órán belül. Három online beszélgetés lehetőségét egy szakembernél ingyenesen biztosítjuk a világjárvány idején!

Szolgálatunk felajánlja segítségét egy integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens védőnő közreműködésével azoknak a családoknak is, akiknek gyermeke regulációs problémával küzd!

Ilyenek például:

  • csecsemő korban excesszív és perzisztáló sírás, krónikus nyugtalanság, alvás- és táplálási / táplálkozási nehézségek).

  • A második életévtől családban és közösségben is találkozhatunk egyéb korai viselkedésszabályozási problémákkal (erős dac, dührohamok, agresszió, extrém csüngés, heves szeparációs szorongás, testvérféltékenység, játék iránti érdeklődés hiánya).

  • A gyermekorvoslás és klinikai gyakorlat számára még említésre méltók a további testi funkciókat is érintő zavarok: enuresis, encopresis, obstipáció, pszichogén has-, fejfájás.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérem, adja meg a helyes számot! *